Doğduklarından beri aynı kasabada yaşayan Talat, Bedrettin ve Rıfkı, çoluk çocuğa karışmış, kendi yağlarıyla kavrulan, iyi ve kötü günde birbirlerinden hiç ayrılmamış üç arkadaştır. Kasabalarında aileleriyle birlikte kıt kanaat geçinir giderlerken mütevazı hayatları, Talat´ın oğlu Murat´ın yaşadığı sağlık sorunuyla altüst olur.

  O ana dek kısıtlı gelirleri onları mutlu etmeye yetmiş; dostluk, huzur ve mutluluk para puldan değerli olmuştur onlar için. Oysa beklenmedik bir zamanda yaşanan bu kötü gelişme, üçünün de hayatlarını sorgulamalarına neden olur. Bugüne kadar yaşadıkları hayat, güzel ve huzurlu olmakla birlikte, gerçeklikten uzaktır.

  Çocukları büyümekte, sorunlar artmaktadır. Dünya artık mütevazı değildir; şimdi atağa kalkma, çağa ayak uydurma zamanıdır. Para lazımdır. Hem de çok para. Sadece sağlık için değil, büyüyen çocuklarının geleceği için de... Bu yolda başarılı olabilmeleri için gereken birikime, dünya görüşüne ve sermayeye sahip değillerdir. Sırtlarını dayayabilecekleri tek şey vardır: bugüne kadar onları asla yarı yolda bırakmamış olan umut...

  Türk sinema ve tiyatrosunun birçok önemli ismini bir araya getiren "Hayattan Korkma", yönetmen Berrin Dağçınar´ın ilk sinema filmi. Senaryosunu da Dağçınar´ın yazdığı filmde Zeki Alasya, Tarık Pabuçcuoğlu, Zeynep Eronat, Haldun Boysan, Hakan Boyav, Suzan Aksoy, Ceren Soylu, Mert Fırat, Sedef Avcı, Mehtap Anıl gibi tiyatro ve sinemanın ağır topları rol almış. Çekimleri Balıkesir´in Gömeç ilçesinde gerçekleştirilen film için ilçede yeni mekânlar inşa edilmiş. Filmin görüntü yönetimini Ercan Özkan üstlenmiş.

Yönetmen: Berrin Dağçınar

Senaryo: Berrin Dağçınar

Oyuncular: Zeki Alaysa, Tarık Pabuççuoğlu, Hakan Boyav, Zeynep Eronat

Filmin Türü: Dram

Orijinal Adı: Hayattan Korkma

Orijinal Dili: Türkçe

Yapım Ülkesi: Türkiye


0 yorum

Yorum Gönder