Romantik Online Film İzle

Gönderen Anonim | 09:53 | | 0 yorum »



"İnanç perdesi ne kadar kalınsa, akıl güneşi o kadar geç doğar."

Bir filmin kahramanı kimdir? Öyküsünü izlediğimiz insan mı? Evet. Öyküsünü izlediğimiz insanın ne olursa olsun kazanmasını mı isteriz? Evet. Kimin öyküsünü izliyorsak, onun safında oluruz. Onun her şeye rağmen önüne çıkan engelleri aşmasını ve kazanmasını isteriz.

Öykümüzün kahramanı, bir kızla tanışır. Onun sevdiği kızla birlikte mutlu olmasını ister, ikisini ayıran kötü adamdan nefret ederiz. İşte bu noktada sinema tarihi için tuhaf bir durum gerçekleşir: Kahramanımızın peşini bırakıp kötü adamımızın öyküsünde alışılmadık bir yolculuğa çıkarız. Ve artık kötü adam, kahramanımızdır. Ve aklımıza şu soru takılır: "Ya hep inandığımız şey gerçek değilse?"

Şaşırtıcı virajlarla ilerleyen, insanı bir şeye inandırıp sonra ondan şüpheye düşüren "Romantik", aykırı, beklenmedik ve bütün bildiklerimizi reddeden bir finale ulaşır. Kötü adamla iyi adamın birbirine karıştığı film, bütün inançlarımızı boşa çıkarırken şu cümle ile son bulur: "İnanç perdesi ne kadar kalınsa, akıl güneşi o kadar geç doğar."

Yönetmen: Sinan Çetin

Senaryo: Sinan Çetin

Oyuncular: Teoman, Okan Bayülgen, Yasemin Kozanoğlu, David Hemmings

Filmin Türü: DRAM

Orijinal Adı: ROMANTİK

Orijinal Dili: Türkçe

Yapım Ülkesi: Türkiye

0 yorum

Yorum Gönder