Roka Biyografisi

Gönderen Anonim | 08:09 | | 0 yorum »


İsmi: Roka
Gerçek ismi: Elif (1981)

1981 senesinde İstanbul da Dünya ya geldi. Hip-Hop kültürüyle tanıŞması 1996-98 yılları arasında breakdance sayesinde oldu. Lordz Of Istanbul, Istanbul City Breakers, Istanbul Street b-boys gibi gruplarda Breakdance yaptı ve aynı dönemde Elf.  takma ismiyle Grafitti yaptı. Bu olay, Blue jean dergisinde ve çeŞitli underground grafitti dergilerinde; ilk bayan Graffitici olarak yorumlandı.

1998 senesinde; Nefret in ?Meclis-i Ala adlı albümündeki ?Istanbul? ve Yüzyüze isimli parçalarında Nefret grubuna eŞlik etti.

2000 yılında; kendisine ait ev stüdyosunda besteler yapmaya baŞladı. Gerek amatör gerekse profesyonel olarak çok baŞarılı bestelere izmasını attı.

Discografi

Undeground da bestesi Roka ya ait eserler:
* Ceza & Sahtiyan  Bayrak Bende
* Ceza  Mürekkep Doldurdum
* Ayben & Roka Günlerim AĞlak
* Ayben  AybenUnderground
* Sahtiyan ? Gel Para

Overground?da bestesi Roka?ya ait eserler:
* Ceza  Feyz Al
* Ceza  İt DalaŞı
* Ceza  Sen Oyna Dilber (Remix)
* Ceza  Önce Kendine Bak
* Ceza & TechNine ? Dark Places

Ayrıca; Ceza, Ayben, Emre, RapAngels, Sahtiyan, Alaturka Mavzer, MerdivenCrew, Sansar gibi birçok Mc ve Grubun Albümleri içinde çalıŞmalarını sürdürüyor.

Tüm bunların yanında : New York tan Africa Bambaata? ile birlikte çıkıŞ yapan efsanevi Cold Crush grubundan King Domea beste verdi ve Şu günlerde biri over diĞeri ise underground olmak üzere iki ayrı Mixtape in de çalıŞmalarına devam etmekte.

0 yorum

Yorum Gönder