Girdap Online Film İzle

Gönderen Anonim | 04:33 | | 0 yorum »




Bir intihar eylemcisinin hikayesi

  İstanbul Üniversitesi´ni kazanan Umut, Antalya´dan gelip okul kaydını yaptırdıktan sonra kantindeki ilanlar yoluyla kiralık bir ev ve iki ev arkadaşı bulur. Arkadaşlarıyla paylaştığı öğrenci evinde yaşadığı bazı mistik olaylar; onun arkadaş çevresinin ve yaşam tarzının değişmesine neden olacaktır.

  Karşılaştığı metafizik olaylarla başa çıkmanın bir yolu olarak ibadetler ve ritüellerle örülü dini bir hayat tarzını seçen Umut için başlangıçta her şey iyi gitmektedir. Fakat bilgilenme kaynaklarının onu götürdüğü yer "siyasal ümmetçi" bir çevre olunca; Umut´un dini yaşantısı da yalnızca ibadetlerle sınırlı kalmayıp "siyasallaşır". Bu başkalaşım sonucunda; eski arkadaş çevresinden, kız arkadaşından ve son olarak da seçimi sebebiyle çatıştığı ailesinden kopar, uzaklaşır.

  Başlangıçta ve camiye gittiği günlerde sevgi ve hayat dolu olan Umut; siyasallaştıktan sonra, kin ve nefretin donattığı saldırgan bir kişiliğe bürünmüştür. Bu ruh ve düşünce halinin Umut´u götürdüğü son; "intihar eylemcisi" olmaktır...

  Talip Karamahmutoğlu´nun yönettiği "Girdap"ın senaryosunu Talip Karamahmutoğlu ve Onur Aydu birlikte yazmış. Film için Ozan Bilen, Fuat Saka, Eda Özerkan, Teoman Kumbaracıbaşı, Ali Sürmeli, Selçuk Yöntem, Emre Canbolat ve İbrahim İris kamera karşısına geçmiş.

Yönetmen: Talip Karamahmutoğlu

Senaryo: Talip Karamahmutoğlu, Onur Aydın

Oyuncular: Ozan Bilen, Fuat Saka, Eda Özerkan, Teoman Kumbaracıbaşı

Filmin Türü: Dram

Orijinal Adı: GİRDAP

Orijinal Dili: Türkçe

Yapım Ülkesi: Türkiye


0 yorum

Yorum Gönder