56. Piyade Alayı'nda kargaşa var!

Birleşmiş Milletler'e ait 156 ülkede 10-16 Mayıs arasında çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği Sakatlar Haftası kapsamında 56. Piyade Alayı Karargah Destek Bölüğü'ne zihinsel özürlü yedi vatandaş 1 günlük askerlik yapmaya gelir: Askerliği takıntılı derecede çok seven Niyazi, eski bir pehlivan, eski kadın tüccarı Osman, kafasına uzaylıların zemberek taktığına inanan eski imam Habip, kendini anten zanneden Mahmut, melankolik genç Melih ve Obsesif Tuncay.

Konukların Karargah Destek Bölüğü askerlerine birer birer zimmetlenmesi ve askerlerin konuklarla uyum sorunları nedeniyle ortalık karışır. Böyle bir günde alayda herkesin konuklarla ilgileneceğinden emin olan eski ajan Karpov, can düşmanı olarak gördüğü Levent Üsteğmen ile geçmişteki hesabını kapatmak için aynı günü seçer.

Levent Üsteğmen'den intikamını almakta kararlı olan Karpov'un acımasız planlarına konukların ve askerlerin yarattığı kargaşa eklenince Levent Üsteğmen için tehlike giderek artar. Çözüm için iki subay Levent Üsteğmen ve Deniz Yüzbaşı kolları sıvarlar...

Yönetmen: Taner Akvardar

Senaryo: Hayal Avcıları, Levent Kazak

Oyuncular: Mehmet Ali Erbil, Sarp Levendoğlu, Seda Akman, Hamdi Alkan

Filmin Türü: KOMEDİ

Orijinal Adı: EMRET KOMUTANIM: Şah Mat

Orijinal Dili: Türkçe

Yapım Ülkesi: Türkiye

0 yorum

Yorum Gönder