Dehşet Crew grubu iki kişiden oluşmaktadır bunlar Murat Korkmaz ve DJ Soultan 

Murat Korkmaz

Almanya'nin Nordrhein Westfalen (NRW) eyaletindeki Wuppertal sehrinde dogan Murat, Tupac'in "how long will they mourn me" isimli sarkisiyla rap dinlemeye baslar. Bir süre amerikan rap'i dinler ama ingilizcesinin zayif olmasindan sözleri anlamakta güclük cektigi icin tam olarak aradigini bulamaz. Ancak daha sonra Cartel'in Cartel isimli klibini görür ve bu onun Türkce Rap'le tanisma ani olur. 
Cartel, islamic Force, Sert Müslümanlar, Crib199, DJ Mahmut ve Murat G gibi isimleri dinleyerek türkce sözlü rape isinir ve 1998 yilinda ilk kayitlarini yapar, 2000 yilinda Sefa M ile birlike Dehset Crew olarak yoluna devam eder ancak kayit kalitelerinin düsük oldugunu cabuk fark eden ikili kendi stüdyolarini kurmaya karar verirler. 

Meslek'lerini sürdürürek ek islerle zor sartlarda ilk stüdyolarini Düsseldorf'da kurarlar ancak burada aileleri ile yasadiklari sorunlar yüzünden 6 ay sonra ayrilmak zorunda kalirlar. Herseye ragmen stüdyo kurma hedefinden vazgecmeyen ikili bu sefer Wuppertal'da stüdyolarini kurup calismalarina baslar ancak ilk ciddi calismalarina imza atmalari zaman alir. 

2004 yilinda "Bir adimlik yol kaldi" sarkisi Dehset Crew tarafindan üretilen ilk ciddi calismadir. Istanbul'da bir kac toplama albümde yer aldiktan sonra "Die Grenze zur Freiheit/Bir MC'nin hayati" adli Maxi CD'lerini yayinlarlar ama bunu pazarlayacak gücleri olmadigindan promosyon amacli olarak partilerde ve internetden satarlar. 

Rap'e baslarken iyi mesajlar vermeye calisan Murat rap piyasasinin da cirkinlesmesiyle agirlikli olarak battle Rap yapmaya baslar ve "Yarinin yildizlari bugün kaydi" isimli albümde "Cartel'e saygi" isimli sarkisiyla ses getirir. 

DJ Soultan'in da gruba katilmasiyla "yolumuzdan sapmadik" albümü yayinlanir ancak bu albümden sonra Sefa Rap'i birakir ve Murat calismalarina solo devam etmek zorunda kalir. Bu arada "dangerous", "kadiköy aciz" ve "toz ve duman" gibi sarkilar yayinlayan Murat, son olarak "hastayim ulan" EP'sini yayinlar ve su an Nasihat grubundan Deva ile bir albüm üzerine calismakta. 

Bu albüm'le cok yeni bir sound yakalamasinin yani sira Murat tekrar özüne dönecegini, yani eskisi gibi agirlikli olarak iyi mesaj verecegini vurguluyor. 


Murat su an hem producer, hem de MC olarak calismalarinin büyük bölümünü kendisi sürdürmekte. 

Murat tarafindan üretilen beatler: 

"hastayim ulan" (hastayim ulan EP) 
"cok kisa" (hastayim ulan EP) 
"ihanet'in bedeli" (hastayim ulan EP) 

"sana küskünüm" (yolumuzdan sapmadik) 
"gurbetdekiler" (yolumuzdan sapmadik) 
"kim bizi durduracak" (yolumuzdan sapmadik) 
"meger bi" (yolumuzdan sapmadik) 

"Cartel'e saygi" (yarinin yildizlari bugün kaydi) 
"herkese fuck" (yarinin yildizlari bugün kaydi) 

"kadiköy aciz" 
"dangerous" 
"Bir MC'nin hayati" 



Murat Korkmaz Diskografi
"Bir adimlik yol kaldi" (2004) 

"yedi kursun" (2004 / T.R.U.E. Crew) 

"kabristan" (2004 / T.R.U.E. Crew) 

"vay bee" (2004 / T.R.U.E. Crew) 

"Die Grenze zur Freiheit/Bir MC'nin hayati" (2005) 

"bir MC'nin hayati" video (2005) 

"türkce rapde adam gibi bir rapci yok" (2005) 

"yarinin yildizlari bugün kaydi" (2005) 

"Cartel'e saygi" video (2005) 

"yolumuzdan sapmadik" (2006) 

"Lübnan" video (2006) 

"kadiköy aciz" (2006) 

"dangerous" (2006) 

"toz ve duman" (2007) 

"hastayim ulan" EP (2007) 

"son veda" (2007)

"'Hayatımın İlkbaharı Tek Türk" (2008)'
'"Türkçe Rapin Kralı Mixtape" (2008)


DJ Soultan 
Tarih 80’li yillarin sonu, Emre (DJ Soultan), Amerika’yi feth eden California’li Hip Hop Grubu, NWA’in yankilarini alir. O günden sonra sözlü Müzige, yani Rap’e ilgi duymaya baslayan Emre ufaktan arastirmalarina baslar.
90’li yillarin basinda Almanya’da „Advanced Chemistry“ grubu medyada ismini duyurmaya baslamistir. 3 MC’den olusan bu grupta Torch,  Toni L’den daha cok Türk asilli Boulevard Bou, gercek adi Bülent Teztiker Emre’nin ilgisini ceker. Boulevard Bou MC’den fazla DJ’dir. Almanca Rap ile o gün tanisan Emre, Türkce Rap ile de tanismasi pek uzun sürmez.
Boulevard Bou, “Operation Artikel 3“ parcasinda yaptigi türkce sözlü Rap ile göze carpar. 

1992’de bir baska isim Alper Aga’dir. O zamanlar King Size Terror grubunda ingilizce Rap yapan Alper Aga “Karakan” grubunu kurar ve bundan üc yil sonra Erci E. ve Da Crime Posse ile birlikte “Cartel” ismi altinda toplanirlar.

1995 yilinda piyasaya Cartel cikar. Türkce Rap adina kendini tanitmayi basaran ilk Türk Rap Grubu olmasiyla birlikte Türk Hip Hop sahnesinde bugüne kadar ne olduysa o günden sonra olmustur. Ve Cartel sesini Türkiye’ye kadar duyurur. Ilk haftasinda 500.000 albüm satan Cartel rekora kosar. Emre o zamanlar 15 yasinda, büyük bir Cartel hastaligina kapilir. Amerikan Rap’inden usanmis görünen Emre daha cok Türkce, Almanca ve Fransizca Rap ile ilgilenmeye baslar. O zamanlar Fransa’da on yildir “IAM” grubu altinda taninan Akhenaton ve DJ Kheops,  (sonradan Shurik’n ve Freeman’de eklenmisti) rüzgari esmektedir.  1997 yilinda Berlin’de türk asilli ingilizce Rap yapan bir Türk sesini duyurmaya baslar. Bu sesin adi Juks olmustur. Juks “Livin Legends” grubundan ayrildiktan sonra 90’li yillarin sonunda “M.O.R.” ve “Webstberlin Maskulin” grublarinda almanca Rap yapmaya baslar. O günden bugüne “Kool Savas” adi altinda Alman Hip Hop tarihine adini altin harflerle yazdirmayi basarir. Bir cok Albüm cikaran Savas, flowu sayesinde Almanya’da essiz olarak gö
sterilir. Savas gibi bir cok Rapci sözlerinden daha cok Flow’u, Beatler’i, Müzige olan aski, fedakarligi ve kabiliyeti ile Emre’nin ilgisini ceker.

Emre bu kadar gelisme karsinda etkilenir ve 1997’de türkce sözlü Rap yazmaya baslar fakat kendinde bir MC yetenegi göremez. Hip Hop’a hizmet edebilmek icin baska yöntemler ararken kagit üzerinde ufak grafitiler yapmaya baslar ama bu aslında istedigi sey degildir. 
Wildstyle ve Beatsreet filimlerini ne kadar da sevse Breakdance’i de hic aklindan gecirmez. Emre 1997-98 yillarinda aradigi zevki DJ’lik te bulur. O zamanlar CD’lerini dinledigi Funkmaster Flex, DJ Pemier gibi isimlerin etkisi altinda kalir. Scratch sanatina bayilan Emre kendiside DJ olma karari alir. Evdeki sartlar buna biraz engel olur fakat 2000 yilinda Emre ilk Turntable’lerine kavusur. Kendisi icin Millenium cok farkli bir anlam tasir. 

2001 yilinda Club’lerde Hip Hop ve Soul tarzi müzik calmaya basliyan Emre kendine o zamanlar „DJ Mo-Slam“ adini verir. Bu ismi New York olaylarindan sonra cikan ve durmak bilmeyen tartismalar yüzünden degistirmek zorunda kalir. Engelsiz calisabilmek icin ismini 2002 yilinda  „DJ Soultan“ koyar. DJ Qbert ve DJ Hype gibi DMC’leri uzun zamandir yakkindan takip eden DJ Soultan, onlarin sanatina cok saygi ve ilgi duyar. Club hayatinda üretim gücünün engellendigini ve Medya’nin gücü kaliteli Hip Hop Müzigini etkisiz hale getirdigini fark eden DJ Soultan, kendine baska imkanlar aramaya baslar. 

O zamanlar Murat K. ve Sefa M.’den kurulu „Dehset Crew“ Wuppertal’da sesini duyurmaya baslar. 2000 yilinda kurulan Dehset Crew, kendi stüdoysunu kurar ve calismalarini profeyonellestirir. Dehset Crew yeralti Hip Hop sahnesinde Almanya capinda taninmaya baslar. Hip Hop anlayislari ve yasam felsefeleri birbirine benzeyen ve cocukluk arkadaslari olan DJ Soultan ve Dehset Crew 2004 yillindan bu yana birlikte calismalara baslarlar. 

Dehset Crew suan tüm Dünya’da yeralti Hip Hop Grubu olarakak taninir ve muazzam bir dinleyici kitlesine sahibtir.
DJ Soultan bugün Dehset Crew’in resmi DJ’idir ve ekibinin Gurbet’de Türkce Rap adina yaptigi calismalardan gurur duyar. 
 

0 yorum

Yorum Gönder