Barda Online Film İzle

Gönderen Anonim | 03:55 | | 0 yorum »




Adalet duygusu ne zaman zedelenir?

Yaşamlarını yeni yeni şekillendirmeye başlayan genç bir grubun umutlarının yok oluşunu anlatan "Barda", adalet duygusunun ne zaman zedelendiğini sorguluyor.

Nail, Nil, TGG, Aynur, Aliş, Sevgi, Pelin ve Cenk, yaşları 18 ile 25 arasında değişen, genç ve neşeli bir arkadaş grubudur. Her birinin kendine ait sıkıntıları, çözmek zorunda olduğu problemleri olsa da, gençliğin getirdiği umutla hayata sıkı sıkıya bağlıdırlar. Kimi evlilik, kimi mezuniyet, kimi düzenli bir hayata adım atma hayalleri içinde olan gençler, birdenbire hayatlarının tam ortasına giren nedensiz şiddetle büyük bir yıkım yaşarlar.

Bir gece yarısı arkadaşlarının işlettiği barda son biralarını içip evlerine dönecekken içeri giren beş kişilik bir grup tarafından silahla alıkonulurlar. Elleri, ayakları, ağızları bağlanır; sabaha kadar dayak, işkence ve tecavüze maruz kalırlar. Kendilerini alıkoyan grubun görünürde hiçbir amacı yoktur. Yaşları 20 ile 45 arasında değişen grup, hayatlarında eksik kalan şeylerin hesabını hiç tanımadıkları bu gençlerden çıkartırlar.

Şiddeti uygulayanlar için de, maruz kalanlar için de hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır...

Bu şiddetin kaynağı ne?
Bir diğerinin yaşamına müdahelenin sınırını ne belirliyor, bu sınırları ne koruyor? Serdar Akar'ın yazıp yönettiği "Barda", işte bu sorulara cevap arıyor. Bir suçun cezasının uygunluğunu, ne kadar adil olunabileceğini irdeleyen film, yaralanan adalet duygusunun nasıl onarılacağının yanıtını ortada bırakıyor.

İzleyenin suratına bir şamar gibi inen sert, umutsuz ve doğrudan bir film olan "Barda", günümüzde yaşanmakta olan ağır şiddetin, aslında insanın doğasında var olduğu ve eğer sistem bunu engellemek için gerekli ve yeterli önlemi almazsa, bu acı gerçeğin yaşanmaya devam edeceğini söylüyor.

Yönetmen: Serdar Akar

Senaryo: Serdar Akar

Oyuncular: Nejat İşler, Doğu Alpan, Melis Birkan, Burak Altay

Filmin Türü:DRAM

Orijinal Adı: BARDA

Orijinal Dili: Türkçe

Yapım Ülkesi: Türkiye

0 yorum

Yorum Gönder