Uçsuz bucaksız bir yolculuk

  Çocuk yaşta ailesini kaybedip İstanbul´da yaşamaya başlayan Selman, çocukluğunda içinde yetiştiği kültürle, yaşadığı metropolün acımasız kültürü arasındaki derin çelişki karşısında büyük bir şizofreninin içine sürüklenmektedir. Çocukluğunun geçtiği kasabada Emin Efendi´yi bulan Selman, yaşadığı dünyanın gerçek "mimar"ına ulaşmak için ucu bucağı olmayan bir yolculuğa çıkar.

  Modern insanın yaşama dair çıkmazlarını ele alan, "Anka Kuşu" anaforundan yola çıkan film, günümüzün vahşi çatışmalarla dolu ortamında mutluluğu farklı yerlerde aramak yerine izleyiciyi kendi içine uzanan sonsuzluğun sakin sularına götürüyor.

  Son olarak "Anne ya da Leyla" filmiyle Türk sinemaseverlerin karşısına çıkan Mesut Uçakan´ın yazıp yönettiği, gündemdeki hararetini bugün de koruyan kimi siyasi gelişmelere de gönderme yapan "Anka Kuşu - Bana Sırrını Aç" filminin başrollerini Yalçın Dümer, Ceren Öztürk, Kenan Bal, Kaan Girgin, Fatih Hürkan ve Gafur Uzuner paylaşıyor. Bolu, Göynük ve İstanbul´da çekilen filmin müzikleri Serkan Akgün imzasını taşıyor.

  Anka Kuşu efsanesi Ölümsüzlük sırrını elde etmek isteyen Anka Kuşları, sır dağıtıcısı olan Bilge´ye ulaşmak üzere Kaf Dağı´na doğru yola çıkarlar. Derin vadileri geçmeleri gerekmektedir. Ancak, içlerinden bazıları O Yüce Bilge´ye ulaşabilir. Ve o talihli kuşlar öğrenirler ki; Anka ölümsüzlük demekmiş.

Yönetmen: Mesut Uçakan

Senaryo: Mesut Uçakan

Oyuncular: Yalçın Dümer, Ceren Öztürk, Kenan Bal, Kaan Girgin

Filmin Türü: DRAM

Orijinal Adı: ANKA KUŞU BANA SIRRINI AÇ

Orijinal Dili: Türkçe

Yapım Ülkesi: Türkiye

Filmin Süresi: 95 Dakika

0 yorum

Yorum Gönder