Kimi insan kendi günahlarını taşır, kimisi başkalarınınkini"

Bekir'in kirletip terk ettiği Hacer'i ailesinden korumak için nikahına alan Hasan Hoca, ona elini sürmez. Bunu Allah'ın kendisine bir sınavı olarak kabul eder ve bir gün Bekir'in Hacer'e döneceğine inanır. Onca yoksulluğuna rağmen yıllar boyunca Hacer'e ve dünyaya getirdiği Fatmacık'a karşılık beklemeden bakar. Zamanla ikisini de çok seven Hasan Hoca, kendisinden ayrıldıklarında acı çekmemek için sevgisini belli etmez, hep mesafeli durur onlara. Bu yüzden onu babası bilen Fatmacık, küçük bir çocuğun bir babadan beklediği sıcaklığı ondan alamaz.

İki tarafın da kabullendiği bu yaşam, Hasan Hoca'nın bir Ramazan günü Manisa'nın uzağındaki yirmi hanelik küçük tren istasyonuna imam olmasıyla değişir, farklı bir nitelik kazanır. Fakir ama sevecen insanların yaşadığı, Ramazan ayında bir imamları olmasından başka dertleri bulunmayan bu küçük sıcak ortamda Hasan Hoca hiç ummadığı biçimde Bekir'le karşılaşır.

Emaneti ona iade etmek zorundadır; "Bir gün gelip Hacer ile Fatmacık'ı alacağını biliyordum, ama benim onları senin ayağına getireceğim hiç aklımdan geçmezdi." diyerek..

Peki Bekir, kendisine teslim edilen emaneti Hoca'nın onu taşıdığı gibi taşıyabilecek midir?..


Yönetmen: Barış Pirhasan

Senaryo: İsmail Doruk

Oyuncular: Nurgül Yeşilçay, Cem Özer, Ümit Çırak, Derya Alabora

Filmin Türü: DRAM

Orijinal Adı: ADEM’ İN TRENLERİ

Orijinal Dili: Türkçe

Yapım Ülkesi: Türkiye


0 yorum

Yorum Gönder