8 Ekim 1986'da İstanbul, Cerrahpaşa Hastanesi'nde doğdu. Annesi DT sanatçısı Nâlân Örgüt; babası, tiyatro yazarı Coşkun Büktel.

 

Babası ile annesi 1988'de ayrıldılar. Barış, 1996'ya kadar daha çok annesiyle ve annesinin görevi nedeniyle Diyarbakır ve Van'da yaşadı.

1996'dan beri İstanbul'da babasıyla birlikteydi. (Eylül 2008'de, Beyoğlu'nda bir daire kiralayarak babasının evinden ayrılıp kendi evinde yaşamaya başlamıştır.)

 

Okumayı dört buçuk yaşında tamamen kendi inisiyatifiyle ve kendi kendine televizyondan öğrenmiş olan Barış, İlkokula Diyarbakır'da başladı, Van'da devam etti ve İstanbul'da bitirdi. Cihangir İlkokulu ve Beyoğlu Atatürk Lisesi mezunudur. Lise'yi okul birincisi olarak bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi'nin Uluslararası İlişkiler bölümüne kaydoldu. Ama bir süre devam ettikten sonra, İstanbul Üniversitesi'nin atmosferini beğenmediği için açıkta kalmayı göze alarak kaydını sildirdi ve o yılın sonunda yeniden üniversite sınavına girerek bu kez Boğaziçi Felsefe bölümüne kaydoldu. Bu sezon (2008-2009) üniversitenin hazırlıktan sonraki ikinci sınıfına devam ediyor. Üniversite giriş sınavındaki başarısından ötürü, TÜBİTAK'tan, her ay, karşılıksız eğitim bursu almakta.

 

Başlangıçta "Şevskir" dediği Shakespeare'in kitaplarıyla 1,5 yaşında tanışmış olan Barış, ilkokul öğrencisiyken bazı DT oyunlarında çok küçük roller oynamış, bu arada, bir Diyarbakır DT yapımı olan "Miletos Güzeli" (1993-94) adlı oyunda, "Arka Sıradakiler" dizisinin Kemal Hoca'sı Bülent Yarar'la birlikte aynı sahneyi paylaşmıştı.

 

Barış Büktel, "Arka Sıradakiler" dizisindeki Ali rolünü ve Boğaziçi Üniversitesi'ndeki felsefe eğitimini aynı başarıyla sürdürüyor.

 

 

Bu biyografi, Coşkun Büktel tarafından yazılmıştır.

0 yorum

Yorum Gönder